voetbalzone

Zaki wil niet werken met Israëliërs en Algerijn bij Portsmouth

Bart Kruyt23 nov 2009, 08:56
Laatst bijgewerkt: 23 nov 2009, 08:56
Advertentie

Amr Zaki zal in de winterstop niet naar Portsmouth trekken. De aanvaller van Al-Zamalek, die vorig jaar nog op huurbasis voor Wigan Athletic speelde, heeft een aanbieding van de Zuid-Engelse club afgewezen. Niet omdat het sportieve plaatje hem niet beviel, maar omdat hij niet wil samenwerken met enkele werknemers van Pompey.

/

Zolang de Israëliërs Avram Grant en Tal ben Haim en de Algerijn Nadir Belhadj bij Portsmouth zitten, zal Zaki de overstap niet maken. “Ik kreeg vorig jaar al een aanbieding van ze, maar ook toen wees ik die af”, zei de spits op zijn eigen website. “Toen Portsmouth de Israëliërs Grant en Ben Haim aantrok, was een transfer voor mij geen optie meer. Bovendien kan ik niet samenwerken met een Algerijn (Belhadj, red.).”

Egypte en Israël leven al langere tijd op gespannen voet met elkaar, terwijl Algerije en Egypte sinds enige tijd ook geen vrienden van elkaar zijn. De twee Afrikaanse landen kwamen elkaar tegen in de slotfase van de WK-kwalificatiecyclus en diverse opstootjes rondom de wedstrijden zorgden voor ophef. Het beslissingsduel werd gewonnen door Algerije, dat zich daardoor plaatste voor de eindronde in Zuid-Afrika.

Bezig met laden …