voetbalzone

Zalayeta helpt Arveladze's Kayserispor op valreep aan koppositie

Erik van Dam12 nov 2010, 20:12
Laatst bijgewerkt: 12 nov 2010, 20:12
Advertentie

Kayserispor blijft uitstekend presteren onder de hoede van Shota Arveladze. De Georgiër staat voor het eerst op eigen benen bij de club uit de Süper Lig en zag hoe Anadolu Yildizi vrijdagavond de leidende positie in de competitie innam. Dankzij een laat doelpunt van Marcelo Zalayeta steeg Kayserispor twee plekken en steekt het Trabzonspor en Bursaspor voorbij.

Kayserispor verloor al zes duels op rij niet meer in de competitie, al was er wel de uitschakeling in de beker na een nederlaag bij Karsiyakaspor uit de Turkse eerste divisie. Uit bij Konyaspor lag vrijdag de koppositie voor het grijpen en één minuut voor tijd bracht Zalayeta verlossing. De Uruguayaanse spits tekende voor zijn vijfde goal van het seizoen en schonk Kayserispor de zege.

Volgende week wacht een thuisduel met Galatasaray; vorig seizoen eindigde die ontmoeting in 0-0. Cim Bom stelt dit seizoen echter teleur en verving coach Frank Rijkaard door Georghe Hagi. Trabzonspor en Bursaspor, de nummers één en twee, ontmoeten elkaar zaterdag in een rechtstreeks gevecht.

Bezig met laden …