voetbalzone

Zanetti steunt De Boer in zaak-Brozovic: ‘Regels moeten worden nageleefd’

Daniel Cabot Kerkdijk19 sep 2016, 18:21
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2016, 18:21
Advertentie
/

Javier Zanetti heeft maandag bevestigd dat Marcelo Brozovic gestraft is voor zijn gedrag in de rust van het Europa League-duel met Hapoel Be'er Sheva (0-2 verlies). Frank de Boer liet in de rust weten dat hij de middenvelder ging wisselen en dat schoot bij de Kroatisch international in het verkeerde keelgat.

"Hij was niet blij met zijn wissel en wilde het stadion verlaten", zo erkent oud-voetballer en vice-voorzitter Zanetti. Brozovic was het niet eens met de beslissing van De Boer en ging de discussie met de oefenmeester aan. De Boer nam de middenvelder vervolgens niet op in de wedstrijdselectie voor de topper van zondag tegen Juventus (2-1 winst). Brozovic reageerde op Instagram daarop als volgt: 'Buitengesloten zonder reden'.

Brozovic wist echter wel degelijk waarom hij buiten de selectie was gelaten. "Er zijn regels die moeten worden nageleefd", zo benadrukt Zanetti. "Op de eerste plaats moet de club altijd worden gerespecteerd. En daarna moet je ook je teamgenoten respecteren. Als hij onderdeel wil zijn van datgene waarmee wij bezig zijn, dan zal de deur altijd voor hem open staan. Maar dat hangt van hem af." Brozovic kwam onder De Boer in totaal maar iets meer dan een uur aan spelen toe.

Bezig met laden …