voetbalzone

Zanka baalt: 'Ik hoor te spelen, maar ik word niet opgesteld'

Bart Kruyt18 nov 2013, 17:08
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2013, 17:08
Advertentie

Mathias 'Zanka' Jörgensen is het zat. De verdediger maakte vorig jaar de overstap van FC Kopenhagen naar PSV, maar komt nauwelijks in actie bij het eerste elftal. Jörgensen maakt zijn speelminuten vooral bij Jong PSV en hoopt in januari te kunnen vertrekken uit Eindhoven. "Maar het zal moeilijk worden, want ik heb een doorlopend contract. Zo is het leven", zegt de Deen.

/

Phillip Cocu liet Jörgensen pas vier keer invallen tijdens een competitieduel in de Eredivisie. "Ik ben gewoon fit en ik laat op de trainingen iedere dag zien dat ik moet spelen", zegt de verdediger tegen het Deense BT. "Ik hoor te spelen, maar ik word niet opgesteld. Het vorige seizoen werd verpest door blessures en het lijkt erop dat dit voor twijfels heeft gezorgd bij de coach."

"Er zijn nieuwe spelers gekomen en zij krijgen het vertrouwen van de trainer", vervolgt Jörgensen. "Het ziet er nu niet goed uit voor mij. De transfermarkt opent in januari en hopelijk kan ik dan een oplossing vinden." Het contract van de 23-jarige Jörgensen, die vorig seizoen ook niet verder kwam dan 5 wedstrijden in de Eredivisie, loopt nog tot medio 2016 door.

Bezig met laden …