voetbalzone

‘Zanka en ik hebben elkaar wel ge-sms’t, maar zijn komst is heel lastig’

Erik van Dam19 jun 2014, 13:49
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2014, 13:49
Advertentie

FC Kopenhagen moest de landstitel afgelopen seizoen aan Aalborg laten. De Denen willen komend seizoen graag weer de beste van het land zijn en trainer Stale Solbakken zocht daartoe enkele defensieve versterkingen. Ook Mathias ‘Zanka’ Jörgensen van PSV was nadrukkelijk in beeld, maar inmiddels heeft Solbakken de komst van de 24-jarige mandekker definitief uit het hoofd gezet.

voetbalzone

Jörgensen speelde van 2007 tot 2012 al voor FC Kopenhagen, de club uit zijn geboortestad. Daarna trok hij richting PSV, maar eenmaal in Eindhoven aangekomen bleek hij niet de gewenste aanwinst. In zijn eerste seizoen speelde hij vijf wedstrijden en afgelopen seizoen deed hij negen keer mee in het eerste elftal. Hij kwam ook nog tot zeven optredens in het beloftenteam van Darije Kalezic.

Solbakken had Jörgensen graag verlost uit zijn sportieve situatie in Eindhoven. “We hebben veel contact gehad en elkaar redelijk vaak ge-sms’t, maar zijn komst is heel lastig”, zegt de trainer. “Het gaat ook om het totaalplaatje en Zanka’s eigen situatie. Hij heeft nu al een paar seizoenen weinig gespeeld, dus wil hij naar een club waar hij gegarandeerd veel aan spelen toekomt. Dat is één.”

“Ten tweede kost hij natuurlijk ook wat, en dat samen maakt het tot een lastig verhaal. Ik heb wel contact met Mathias gehad, dus we spreken elkaar zo nu en dan”, aldus Solbakken. Hij haalde Daniel Amartey woensdag al binnen voor FC Kopenhagen en heeft nu weer vier centrale verdedigers tot zijn beschikking, zoals hij wilde. Zanka ligt op zijn beurt nog twee seizoenen vast bij PSV.

Bezig met laden …