voetbalzone

Zanka: 'Ik geef toe, mijn start bij PSV is niet zoals ik had gehoopt'

Bart Kruyt24 okt 2012, 14:10
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2012, 14:10
Advertentie

De start van Mathias 'Zanka' Jörgensen bij PSV is teleurstellend. De verdediger werd in de zomer overgenomen van FC Kopenhagen en gepresenteerd als een groot talent, maar vooralsnog hebben de fans daar niets van gezien. Dick Advocaat houdt Jörgensen vaak buiten zijn wedstrijdselectie en ook voor het Europa League-duel met AIK Solna zit de mandekker niet bij de groep.

/

De 22-jarige Jörgensen weet dat er meer van hem verwacht wordt: "Ik geef toe, mijn start bij PSV is niet zoals ik had gehoopt", zegt de Deen in Voetbal International. "Maar het is niet zo dat ik achterloop op een schema. Ik wist dat het wat tijd zou kosten me aan te passen. Het liefst doe je dat in wedstrijden, maar blijkbaar ben ik er nog niet in geslaagd de coach te overtuigen. Dat ligt aan mij, niet aan hem. Hij maakt de keuze die het best is voor PSV, maar ik merk dat ik vooruitgang boek."

"Voor mij staat vast dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ik mijn kans krijg en pak", vervolgt Jörgensen. "Van paniek is totaal geen sprake, niet bij mij in elk geval. Dit is mijn eerste sportieve tegenslag, maar ik heb in de voorbije tien jaar wel vaker dingen meegemaakt die niet leuk waren. Het is aan mij deze periode van tegenslag zo kort mogelijk te houden, en dat gaat me lukken. Eindhoven heeft nog niet veel van me gezien, maar dat gaat veranderen."

Bezig met laden …