voetbalzone

‘Zanka’ moest rennen voor kogels: ‘Hij schreeuwde en begon met vuren’

Gijs Freriks15 nov 2015, 19:05
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2015, 19:05
Advertentie

Mathias Jattah-Njie Jørgensen bevond zich op het moment van de aanslagen in Parijs in de Rue Alibert, een straat in het centrum van de stad. De voormalig verdediger van PSV wilde net een restaurant binnenwandelen toen hij de knallen en explosies hoorde en had zelfs zicht op de schutter.

voetbalzone

“Hij schreeuwde en begon met vuren. Er zijn veel films en ik heb veel films gezien, maar dit valt niet te beschrijven. In minder dan een seconde had ik door wat er aan de hand was en ik begon te sprinten. Ik moest blijven rennen en na een paar honderd meter durfde ik pas weer achterom te kijken. Ik zag twaalf tot veertien mensen op straat liggen”, vertelt de 25-jarige Zanka in de Deense media.

Hij raakte zijn twee vrienden kwijt, maar sprak later met hen af in hun hotelkamer. Daar had hij ook nog telefonisch contact met Ekstra Bladet: “Ik ben hier nu met mijn vrienden. Ik zag een man uit een auto stappen, hoorde hem Allahu akbar roepen en hij begon in het wilde weg te schieten. We nemen de gebeurtenissen hier met elkaar door, maar met ons gaat het verder goed. We zijn ongedeerd.”


Bezig met laden …