voetbalzone

Zaragoza ontdoet zich alsnog van D'Alessandro

03 feb 2008, 17:03
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2008, 17:03
Advertentie
Het Spaanse Real Zaragoza heeft probleemkind Andrés D’Alessandro alsnog van de hand gedaan. Het voormalig Argentijns wonderkind verhuist per direct naar San Lorenzo in zijn geboorteland. Hoeveel Zaragoza vangt voor de begaafde voetballer is niet bekend.

De 26-jarige middenvelder zorgde voor veel onrust bij de Spaanse club toen hij afgelopen zomer definitief overkwam van VfL Wolfsburg na eerst een seizoen op huurbasis te zijn uitgekomen voor Zaragoza. Ondanks zijn voetbalkwaliteiten waren trainers hem liever kwijt dan rijk.

Toenmalig trainer Ander Garitano stapte al na een week op omdat de clubleiding de spelmaker niet wilde verkopen. Zijn opvolger, Javier Irureta wist het bestuur wel te overtuigen van de negatieve invloed die D’Alessandro op de groep had.

De oud-speler van River Plate verkaste in 2003 voor negen miljoen euro naar VfL Wolfsburg, waar hij drie seizoenen voor uitkwam. De Argentijn kon echter niet aarden in Duitsland en na een kort verblijf bij Portsmouth werd D’Alessandro verhuurd aan Zaragoza, waarvoor hij 39 keer in actie kwam.
Bezig met laden …