Zaragoza wint openingsduel van medepromovendus

29 aug 2009, 23:57
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2009, 23:57
Real Zaragoza heeft de eerste stap gezet op weg naar lijfsbehoud in de Primera División. De ploeg, die vorig seizoen evenals tegenstander Tenerife wist te promoveren uit de Seguna División, had aan één laat doelpunt van Ángel Javier Arizmendi genoeg om de drie punten in het eigen La Romareda te houden.

De zege kwam de thuisploeg met name op basis van het begin van de eerste helft en de gehele tweede helft toe. De Blanquillos domineerden veelal, maar moesten desondanks lang wachten op de bevrijdende treffer. Die kwam er, typerend genoeg, na een scrimmage voor het doel van Tenerife-goalie Sergio Aragoneses. Arizmendi was uiteindelijk de gelukkige die binnen kon tikken en daarmee het enige doelpunt van de wedstrijd mocht claimen.

In het resterende kwartier kwam de voorsprong van Zaragoza niet meer in gevaar, waardoor het team van coach Marcelino Toral de beste denkbare start op het hoogste niveau beleeft. Samen met Real Madrid, dat eerder op de avond met 3-2 won van Deportivo La Coruña, gaat de club uit Noord-Spanje in ieder geval voor even aan de leiding in de Primera División.