Özbiliz sluit droomweek in stijl af en debuteert met goal voor Armenië

Bart Kruyt29 feb 2012, 19:40
Laatst bijgewerkt: 29 feb 2012, 19:40

Aras Özbiliz heeft zonder twijfel de mooiste week uit zijn nog jonge loopbaan achter de rug. De aanvaller van Ajax scoorde donderdag op Old Trafford tegen Manchester United, was drie dagen later ook trefzeker tegen Excelsior en maakte woensdagavond zijn debuut voor de nationale ploeg van Armenië. Ook in de oefenwedstrijd tegen Canada wist Özbiliz het net te vinden.

De aanvaller benutte in blessuretijd een strafschop, die was gegeven na een overtreding van Mike Klukowski, en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3. Canada was nog wel beter aan het oefenduel begonnen en kwam al vroeg op voorsprong dankzij aanvoerder Kevin McKenna, die in de vijfde minuut profiteerde van defensief geklungel bij de Armenen.

De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en kwamen al snel weer op gelijke hoogte, dankzij een treffer van Milan Borjan. Armenië bleef hierna de bovenliggende ploeg en dankzij doelpunten van Marcos Pizzelli (uit een counter) en Özbiliz (benutte strafschop) wonnen de gasten met 1-3. Özbiliz hoopt zondag weer te kunnen scoren voor Ajax, dat dan bezoek krijgt van Roda JC Kerkrade.