voetbalzone

Özbiliz ziet jonge succestrainer na onverwacht congé in Moskou arriveren

Erik van Dam16 jun 2014, 12:54
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2014, 12:54
Advertentie
voetbalzone

Murat Yakin gaat aan de slag bij Spartak Moskou. Dat laat de Russische club maandag via de officiële kanalen weten. Spartak sloot het voorbije seizoen af als nummer zes, de slechtste klassering van de laatste vijf jaar. In maart werd trainer Valery Karpin reeds de wacht aangezegd en nu heeft men in de pas 39-jarige Yakin een opvolger gevonden.

Yakin moest half mei verrassend weg bij FC Basel. Hij maakte de Zwitsers twee keer op rij kampioen en liet tijdens de feestelijkheden weten graag te willen blijven. Yakin en het bestuur zaten weliswaar niet altijd op één lijn, de laatste anderhalf jaar, maar de trainer liet er geen misverstand over bestaan dat hij door wilde gaan. Toch besloten club en trainer ‘samen’ niet met elkaar verder te gaan.

De Zwitserse pers gaf vorige maand aan dat Yakin feitelijk ontslagen is, al deed de club het anders voorkomen. Hoe het ook zij: hij heeft in Spartak nu een nieuwe club gevonden die graag weer mee wil doen om de Russische titel. Bij de Moskovieten staat ex-Ajacied Aras Özbiliz onder contract. Hij zal door een ernstige blessure de komende maanden echter nog niet in actie kunnen komen.

Bezig met laden …