voetbalzone

‘Ze hadden al de Italiaanse Balotelli en nu ook de Marokkaanse Balotelli’

Thijs Post05 feb 2014, 14:13
Laatst bijgewerkt: 05 feb 2014, 14:13
Advertentie

Adel Taarabt gaat aan de slag bij AC Milan. Er is in de voetbalwereld consensus over de kwaliteiten van de aanvallende middenvelder, maar toch is het Taarabt nooit gelukt om echt tot een grote doorbraak te komen. Bij AC Milan moet het gaan gebeuren voor de 24-jarige spelmaker.

voetbalzone

“Ik heb bij belangrijke clubs gespeeld, maar niet bij een club als AC Milan. Tottenham Hotspur, Queens Park Rangers en Fulham zijn goede clubs, maar niet zo goed georganiseerd en professioneel als AC Milan”, geeft de Marokkaan te kennen via de officiële kanalen van de wereldvoetbalbond FIFA. “Dit is een mooie uitdaging in mijn carrière en ik kan niet wachten om mijn waarde te bewijzen.”

Taarabt wordt al jaren gezien als een uitstekende voetballer en een groot talent, maar zijn carrière is er een van pieken en dalen. “Ik hoop dat dit het begin is van een nieuwe route. Ik ben nog jong en ik heb altijd te horen gekregen dat ik veel talent heb. Deze club geeft me vertrouwen en ik wil dat graag terugbetalen.” Vicevoorzitter Adriano Galliani is maar wat blij met de spelmaker. “Ik snap nog steeds niet hoe het kan dat hij zijn talenten niet heeft kunnen tonen. Ik hoop dat hij in ons shirt laat zien wat voor een talent hij is.”

Volgens sommigen is Taarabt niet de makkelijkste om mee te werken. “Een lastig karakter? Misschien is het voor mensen moeilijk te accepteren als iemand eerlijk en recht voor zijn raap is. Ik ben juist een vriendelijk persoon”, verzekert Taarabt vervolgens in de Italiaanse media. “Toen AC Milan interesse toonde dacht ik: ze hebben als een Italiaanse Balotelli, nu krijgen ze de Marokkaanse Balotelli. Ik kan niet wachten om Mario beter te leren kennen. Daarnaast vind ik het prachtig om met Clarence Seedorf te gaan werken, hij was een fantastische speler.”

Bezig met laden …