voetbalzone

‘Ze hebben blijkbaar vertrouwen in mij, dus nu zit ik in het vliegtuig’

Erik van Dam09 apr 2015, 21:12
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2015, 21:12
Advertentie

Amateurvereniging De Treffers maakte donderdagmiddag bekend dat coach Ton Caanen per direct vertrekt: hij heeft een aanbieding van Apollon Limassol uit Cyprus op zak. De club gunt hem de kans van harte en gaf aan, dat Caanen eerder al andere aanbiedingen naast zich neerlegde. De trainer zelf hoopt de onderhandelingen met Apollon tot een goed einde te kunnen brengen.

voetbalzone

De bedoeling is dat Apollon onder Caanen kampioen van Cyprus wordt en de club naar de voorronde van de Champions League leidt. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen dit seizoen en Apollon staat al bovenaan, maar toch besloot men coach Ioan Andone weg te sturen en Caanen te benaderen. Hij werkte al eerder op het eiland bij andere clubs: AEK Larnaca, Enosis Neon Paralimni en Aris Limassol.

“De mensen kennen mij. Dus op het moment dat ze naar trainers kijken, is het logisch dat ze iemand kiezen die snel kan starten en niet veel tijd nodig heeft om te wennen”, legt hij uit aan de NOS. “Gisterochtend of zelfs vanochtend hebben ze de trainer ontslagen. Nu zoeken ze een trainer waarvan ze denken dat 'ie de klus kan klaren.”

“Ze hebben blijkbaar vertrouwen in mij, dus nu zit ik in het vliegtuig om te onderhandelen. Als dat goed gaat, sta ik morgenochtend op Cyprus op het veld om training te geven”, laat Caanen donderdag weten. Of hij de titel verovert met Apollon en dan aanblijft, moet nog blijken.

Bezig met laden …