voetbalzone

‘Ze hebben interesse getoond in Hasselbaink, meer kan ik niet zeggen’

Erik van Dam29 apr 2015, 11:31
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2015, 11:31
Advertentie

Jimmy Floyd Hasselbaink is met Burton Albion gepromoveerd van de League Two naar de League One, maar zou meteen nog een divisie op kunnen schuiven. Zijn oude club Leeds United heeft namelijk interesse in een samenwerking, zo bericht de Yorkshire Evening Post. Hasselbaink kwam eind jaren negentig twee seizoenen uit voor Leeds United en staat sinds mei 2013 op eigen benen als hoofdcoach.

voetbalzone

Eerst was hij werkzaam bij Royal Antwerp en in november jongstleden trok Burton Albion hem aan. Dat bleek een slimme zet, want de club marcheerde op van plaats vijf naar de koppositie en is inmiddels officieel verzekerd van promotie. Hasselbaink wil de club nu nog graag kampioen maken, maar wat daarna gebeurt is nog ongewis. Burton Albion ziet hem graag blijven, maar wellicht voorkomt Leeds een verdere samenwerking.

The Whites staan op dit moment vijftiende in de Championship en Neil Redfearn staat sinds november voor de groep. Hij is al bezig aan zijn vierde verblijf bij de roemruchte Engelse club. Vijf van de laatste zes competitiewedstrijden gingen echter verloren en komend weekend komt het seizoen ten einde. Leeds zou graag met Hasselbaink aan het roer het seizoen 2015/16 in willen gaan en hopen op betere tijden.

“Ze hebben interesse getoond, maar er is verder nog niets besloten. Meer kan ik er op dit moment niet over zeggen”, zegt zaakwaarnemer Humphrey Nijman tegen de Yorkshire Evening Post. Hasselbaink maakte in de seizoenen 1997/98 en 1998/99 achtereenvolgens zestien en achttien doelpunten voor Leeds United: daarna vertrok hij naar Atlético Madrid. Vijf jaar later degradeerde Leeds uit de Premier League en drie jaar daarna zelfs uit de Championship.

Bezig met laden …