voetbalzone

‘Ze hebben wellicht de beste selectie ter wereld, dat doet niets af aan United'

Daniel Cabot Kerkdijk26 dec 2017, 07:05
Laatst bijgewerkt: 26 dec 2017, 07:05
Advertentie

José Mourinho heeft veel respect voor Sean Dyche en zijn goed presterende Burnley, maar andersom is dat respect net zo groot. Dyche omschrijft zijn collega van Manchester United als iemand 'die verschillende manieren vindt om te winnen'. De twee ploegen staan op Boxing Day tegenover elkaar, op Old Trafford. United zal zich willen revancheren voor de dramatische uitschakeling door Bristol City in de Carabao Cup.

Burnley staat weliswaar zevende, met tien punten minder dan Manchester United, maar Dyche maakt zich geen illusies. "Het is nog altijd een selectie met ontzettend veel voetballers van grote kwaliteit", zo stelt de manager van the Clarets. "Ik woonde laatst hun wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion bij, ze wonnen van een ploeg die heel goed voetbal speelde. Dat is het bewijs dat ze ook een positief resultaat kunnen boeken als het hun dag niet is of als de tegenstander goed speelt."

"Mourinho vindt altijd verschillende manieren om te winnen, dat is wat ik het leukste vind aan Mourinho en de manier waarop hij met zijn spelers omgaat. Er is de laatste tijd veel kritiek op United, maar het is nog altijd een zeer sterk team. Het lijkt mij een hechte selectie, een spelersgroep met heel veel talent en ze hebben een manager die als geen ander weet hoe de competitie in elkaar steekt."

voetbalzone

Dyche ziet gelijkenissen tussen Mourinho en clublegende Sir Alex Ferguson. "Ze hebben een duidelijke visie en ze houden vast aan hun ideëen. Daar moet je bewondering voor hebben, en dat heb je als manager van de tegenpartij. Op verschillende manieren winnen is iets wat Manchester United heel veel jaren heeft gedaan. Het team van Ferguson kon op allerlei manieren van je winnen. Ze konden geweldig voetballen, ze konden goed verdedigen, ze leverden veel strijd en ze konden een wedstrijd beslissen op basis van een dood spelmoment of een counteraanval."

Manchester United heeft een achterstand van dertien punten op koploper Manchester City, dat in competitieverband nog niet één nederlaag heeft geleden en nu al zeventien zeges op rij heeft geboekt. "Het is alleen dat Manchester City nu alle credits krijgt, en dat is absoluut verdiend. Ze spelen heel goed voetbal", besluit Dyche. "Ze hebben zonder meer een van de beste selecties van Europa. Misschien wel van de wereld. Josep Guardiola probeert er daarbij een hecht team van te maken. Maar dat doet niets af aan de kwaliteiten van United."

Bezig met laden …