voetbalzone

'Ze lieten me de dood van mijn dochtertje niet verwerken'

Daniel Cabot Kerkdijk07 okt 2011, 08:30
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2011, 08:30
Advertentie

Khalid Boulahrouz is bij VfB Stuttgart weer helemaal opgebloeid. Sinds het begin van dit kalenderjaar is de rechtsachter een vaste waarde bij die Schwaben en vorig weekeinde maakte hij zowaar zijn eerste doelpunt sinds 6,5 jaar. De komst van de nieuwe trainer Bruno Labbadia voelde als een bevrijding. "Hij had tenminste een voetbalvisie waar verzorgd voetbal van achteruit centraal stond, zoals we dat in Nederland kennen", vertelt Boulahrouz in gesprek met Sp!ts.

/

Boulahrouz heeft geen makkelijke tijd in Stuttgart achter de rug. De dood van zijn dochtertje tijdens het EK van 2008 kwam hard aan. Ofschoon de Bundesliga-club beloofde hem te steunen, vrat de situatie aan hem. "Ik weet niet of het echt een burnout was, maar ik was helemaal kapot. Mijn gedachten waren nog steeds bij mijn dochtertje en ik had het gevoel dat men dacht dat ik daar al overheen was." Onder Armin Veh kwam Boulahrouz tot 21 duels, maar na zijn ontslag werd Markus Babbel aangesteld. De oud-verdediger was geen fan van de kwaliteiten van de Oranje-international.

"Babbel zag het niet in mij zitten, terwijl ik het seizoen ervoor in de basis stond. Van een eerlijke concurrentie was geen sprake, omdat bepaalde spelers een voorkeursbehandeling kregen en de coach niet consequent handelde. Dat was vermoeiend." Het geduld van Boulahrouz werd beloond. "De aanhouder heeft gewonnen", besluit de verdediger. "Ik zit er nog steeds en de mensen die in het begin zogenaamd het beste met mij voor hadden en de club zijn weg."

Bezig met laden …