voetbalzone

‘Ze lieten zien dat ze flink tekort komen om de Champions League te winnen’

Daniel Cabot Kerkdijk05 mei 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2016, 07:00
Advertentie

Manchester City was nog nooit zo ver gekomen in het toernooi om de Champions League en wellicht was dat ook een reden voor het spel van de ploeg van Manuel Pellegrini in de halve finales tegen Real Madrid, zo oordeelt Roy Keane. The Citizens kwamen in eigen huis niet verder dan 0-0 en verloren woensdagavond met 1-0 op Spaanse bodem.

/

“Als je kijkt naar de interviews na de eliminatie van Paris Saint-Germain in de kwartfinales, ging het eigenlijk alleen maar over het feit dat ze geschiedenis hadden geschreven”, zo vertelde Keane woensdagavond als commentator van ITV. “Wellicht dachten ze wel dat de kwartfinales het maximale was. Ze hebben in de halve finales laten zien dat ze flink tekort komen om het toernooi te winnen.”

“Ze hadden hun beste voetballers nodig om in Madrid een grootse prestatie neer te zetten. Maar die konden zich niet onderscheiden”, zo analyseerde Keane. BBC-commentator Chris Waddle zette ook vraagtekens bij het spel van Manchester City. “Verliezen van Real Madrid is natuurlijk geen schande”, zo benadrukte de oud-voetballer. “Maar het gaat erom hoe je verliest. Ze speelden nimmer in een hoog tempo. Het leek wel alsof ze bang waren.”

“Het was aan Hart te danken dat Manchester City gedurende 180 minuten nog kans maakte op de finale”, zo vervolgde Waddle. “En in Madrid hadden ze helemaal niets te verliezen. Je maakt de eerste goal en dan heb je de tweestrijd eigenlijk al beslist. Maar het was allemaal ondermaats. Het is niet meer dan logisch dat fans denken dat dit een gemiste kans is. Er zat geen enkele lijn in het aanvallende spel. Ze zochten naar creativiteit, maar vonden niets.”

Bezig met laden …