voetbalzone

'Ze moeten een dvd van Salzburg als lesstof in het lespakket opnemen'

Bart Kruyt28 feb 2014, 11:05
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2014, 11:05
Advertentie

Ajax verloor in een week tijd twee keer van Red Bull Salzburg (0-3 en 3-1) en werd daardoor uitgeschakeld in de Europa League. Volgens aanvoerder Siem de Jong moet deze zeperd gezien worden als een incident, maar daar begrijpt Aad de Mos niets van. De analist stoort zich er behoorlijk aan dat er zo luchtig wordt gedaan over de oorwassing van Ajax in Europa.

voetbalzone

Volgens De Mos is Nederland 'ontmaskerd': "Onze manier van voetbal is achterhaald", stelt hij in gesprek met de NOS. "De ontwikkelingen in het internationale voetbal hebben ons ingehaald. De zogenaamde Hollandse school is verleden tijd. Druk zetten naar voren? Totaalvoetbal? Er is maar één Nederlandse ploeg die dat begreep. Dat was het Nederlands elftal in 1974."

De Mos vindt dat men eens moet stoppen met het 'na-papegaaien' van de opleiders in Zeist: "Ze moeten een dvd van Red Bull Salzburg als verplichte lesstof in het lespakket opnemen. Red Bull is het perfecte voorbeeld. Het werd over twee wedstrijden 6-1, maar het had ook zo maar 10-1 kunnen zijn", stelt de analist.

Bezig met laden …