voetbalzone

‘Ze moeten meegaan in dat systeem als ze bij Liverpool willen blijven’

Gijs Freriks19 okt 2015, 22:25
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2015, 22:25
Advertentie

Jürgen Klopp stuurt zijn elftallen doorgaans met een frisse aanvalsdrang de wei in en die speelstijl werd bij Borussia Dortmund vaak Volgass-Fussball genoemd. Het is duidelijk dat de manager ook bij Liverpool het maximale eist, want tegen Tottenham Hotspur liepen the Reds in totaal 116 kilometer.

voetbalzone

Zoveel meters legde nog niet één Premier League-team dit seizoen in één wedstrijd af. Oud-verdediger Jamie Carragher stelt vast dat er van de spits van Liverpool dan ook veel wordt gevraagd en hij vraagt zich af of spelers als Daniel Sturridge en Christian Benteke in staat zijn om net zo veel arbeid te leveren als de twintigjarige Divock Origi, die tegen the Spurs (0-0) aan de aftrap stond.

“Kunnen Sturridge en Benteke zich aanpassen aan dat systeem? Ik denk dat Klopp van die spelers in ieder geval hetzelfde eist, hij verwacht dat van hen. Die spelers moeten meegaan in die filosofie en anders spelen ze niet meer en moeten ze misschien vertrekken. Ze zullen wel moeten als ze onder Klopp bij Liverpool willen blijven”, aldus de analyticus van Sky Sports in gesprek met MNF.

Bezig met laden …