voetbalzone

‘Ze nemen het op tegen een clubidool, wat zijn ze in godsnaam van plan?’

Gijs Freriks16 okt 2015, 14:30
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2015, 14:30
Advertentie

Santos heeft via de officiële kanalen gereageerd op een artikel van Globo Esporte, waarin werd beweerd dat de club uit São Paulo een schadevergoeding van 55 miljoen euro zou eisen vanwege de transfer van Neymar naar Barcelona. Santos zou de FIFA ook hebben verzocht om de international een half jaar te schorsen.

voetbalzone

Peixe laat in een statement weten dat men in mei inderdaad een klacht heeft ingediend en dat de arbitragecommissie van de wereldvoetbalbond nu moet beoordelen of ‘alle contractuele verplichtingen’ rondom de miljoenentransfer zijn nagekomen en zo niet, dan moet de FIFA de ‘in de regelgeving vastgestelde maatregelen’ treffen. Santos bevestigt niet dat men om 55 miljoen en een schorsing van Neymar heeft gevraagd, omdat de inhoud van de claim vertrouwelijke informatie bevat.

Neymar sr. heeft in een interview met het Braziliaanse Fox Sports gereageerd op het communiqué van Santos: “Ik heb begrepen dat ze een financiële compensatie willen en het opnemen tegen een clubidool. Wat zijn ze in hemelsnaam van plan? Santos heeft een klacht ingediend tegen mijn bedrijf in Barcelona (N&N, red.), maar ik ben de vertegenwoordiger van Neymar en ben degene die op alle aantijgingen zal reageren als dat nodig is, en niet mijn bedrijf”, klinkt het.

“Als ik Neymar moet verdedigen door de strijd aan te gaan met Santos, dan moet dat maar. Alle bedrijven die ik in 2006 heb opgericht, zijn gecreëerd om mijn zoon gedurende diens voetbalcarrière te beschermen. Het klopt dat mensen rijk van hem zijn geworden, maar mijn belang is enkel dat hij zich volledig concentreert op het spelletje. We maken ons over deze situatie geen enkele zorgen”, aldus de pa van de contractspeler van Barcelona.

Bezig met laden …