voetbalzone

‘Ze vonden het jammer dat ik Roma verlaat, maar ik ga naar een grote club’

Robin Bruggeman12 jul 2016, 21:15
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2016, 21:15
Advertentie

Miralem Pjanic speelde de afgelopen vijf jaar bij AS Roma, maar de Bosniër gaat het aankomende seizoen een nieuw avontuur aan. De middenvelder stapt namelijk over naar landskampioen Juventus en hoopt daar veel prijzen te gaan pakken. Het vertrek uit de Italiaanse hoofdstad viel hem echter niet zo gemakkelijk.

/

“Iedereen feliciteerde me, maar iedereen was ook teleurgesteld, ik kreeg heel veel berichten”, vertelde hij bij zijn presentatie in Turijn. “Ik heb voordat ik mijn handtekening zette gebeld met coach Luciano Spalletti en berichtjes gestuurd naar Francesco Totti en Daniele De Rossi, de jongens die hier al zo lang zitten. Ik heb ze bedankt voor de vijf mooie jaren en ze verteld welke keuze ik had gemaakt. Een voetbalcarrière is zo voorbij, dus ik zal die prachtige jaren nooit vergeten. Het was niet eenvoudig, maar de spelers complimenteerden me. Ik ga naar een geweldige club.”

“Het belangrijkste is om de prijzen te verdedigen die we vorig jaar gewonnen hebben”, gaat Pjanic verder. “Een club als Juventus wil natuurlijk altijd alles winnen. We willen van elke tegenstander winnen, of het nu in de Champions League, de competitie of de beker is. De lat zal altijd zo hoog mogelijk gelegd worden. De prioriteit ligt natuurlijk bij de Scudetto en het schrijven van geschiedenis, zes kampioenschappen op rij zou prachtig zijn. Ik hoop dat ik Juve kan helpen met het verdedigen van de titel.”

Bezig met laden …