voetbalzone

‘Ze vonden Maaskant een arrogante blaaskaak, maar stelden hem wel aan’

Peter Nusselder03 jun 2015, 12:07
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2015, 12:07
Advertentie

Er ging het afgelopen seizoen veel fout bij NAC Breda en uiteindelijk leidde dat tot degradatie uit de Eredivisie; Roda JC Kerkrade won zondag in het Rat Verlegh Stadion en zorgde er daarmee voor dat de ploeg van trainer Robert Maaskant verder moet in de Jupiler League. Oud-spits Pierre van Hooijdonk is teleurgesteld, maar bepaald niet verbaasd dat NAC het niet heeft weten te redden.

voetbalzone

De voormalig goalgetter van de Brabanders zag al langer aankomen dat het mis zou gaan in Breda. “Wat ik van de degradatie het meest pijnlijk vind, is dat het een logisch gevolg is van dramatisch beleid”, schrijft Van Hooijdonk in zijn column in Voetbal International. Volgens hem was afgelopen zomer al duidelijk dat de positie van trainer Nebojsa Gudelj onhoudbaar was geworden.

Ook voor de beslissing om Robert Maaskant aan te stellen als opvolger heeft de 46-voudig Oranje-international geen goed woord over. Technisch directeur Graeme Rutjes en algemeen directeur Justin Goetzee zagen het aanvankelijk ook niet zitten in de coach, weet Van Hooijdonk. “Na een eerste gesprek vonden ze Maaskant een arrogante blaaskaak. Dat weerhield ze er niet van om later op die conclusie terug te komen.”

Maaskant slaagde er niet in om NAC in de Eredivisie te houden en bood na de nederlaag tegen Roda zijn ontslag aan. “Dat was ook weer zo typisch”, vindt de oud-spits. “Zeg dan gewoon dat je opstapt en daarmee basta. Door het aanbieden van ontslag creëer je de mogelijkheid dat mensen je komen vragen om alsjeblieft bij de club te blijven. Zodat je toch nog even je ego kan strelen. Het past allemaal bij de man die zichzelf groter is gaan wanen dan de club.”

Bezig met laden …