voetbalzone

‘Ze winnen nog niets als ze Higuaín halen en niets doen aan de verdediging’

Robin Bruggeman26 apr 2016, 20:14
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2016, 20:14
Advertentie

Arsenal speelde zondag met 0-0 gelijk tegen Sunderland en zou daardoor de vierde plaats, die goed is voor deelname aan de voorronde van de Champions League, weleens in gevaar kunnen zien komen: Manchester United heeft met een wedstrijd tegoed slechts vijf punten minder dan the Gunners. De ploeg van Arsène Wenger presteert het hele seizoen wisselvallig en voormalig Arsenal-aanvaller Charlie Nicholas weet wel waar het probleem ligt.

/

“Ik snap dat de spitspositie de laatste twee maanden een groot probleem is geweest, maar er ligt al een probleem sinds het begin van het seizoen en dat is centraal achterin”, vertelt hij aan Sky Sports. “Er zijn zoveel wedstrijden geweest dat ze de controle hadden en boom, er wordt achterin een foutje gemaakt en de paniek slaat toe. Het staat het hele seizoen al totaal niet solide en Arsenal heeft naar mijn mening al vijf of zes seizoenen geen normale verdediging gehad.”

“Als Wenger er volgend jaar nog zit, wat ik wel denk, dat zou ik liever hebben dat hij naar de verdediging keek, dan dat hij een spits kocht”, gaat Nicholas verder. “Als ik nu iemand zou kunnen halen en ik zou kunnen kiezen tussen een spits en Raphaël Varane, dan zou ik voor Varane gaan. De moeilijkste positie om te vullen blijft die centraal voorin, maar je moet de basis eerst goed hebben staan en ik denk niet dat ze een superster nodig hebben met de kansen die ze weten te creëren. Als ze Gonzalo Higuaín kopen voor vijftig miljoen pond en ze blijven elke wedstrijd twee of drie doelpunten tegen krijgen, dan winnen ze nog niets."

Bezig met laden …