voetbalzone

‘Ze zijn allebei sterk en hebben veel kwaliteiten, maar Bony is effectiever’

Peter Nusselder25 dec 2014, 09:50
Laatst bijgewerkt: 25 dec 2014, 09:50
Advertentie

Aston Villa-spits Christian Benteke werd voor zijn achillespeesblessure met diverse Engelse topclubs in verband gebracht, maar volgens trainer Garry Monk van Swansea City is de Belgisch international niet beter dan Wilfried Bony. De voormalig topscorer van de Eredivisie neemt het vrijdag op Tweede Kerstdag met the Swans op tegen Villa, waar Benteke inmiddels weer van de partij is.

voetbalzone

De 24-jarige Belg stond lange tijd buitenspel en moest het WK in Brazilië aan zich voorbij laten gaan, maar heeft zijn eerste goals voor Villa alweer gemaakt. Monk zou niettemin de voorkeur geven aan Bony, als hij de keuze had. “Benteke maakt waarschijnlijk wat meer meters, maar Bony is effectiever in wat hij doet”, laat de Swansea-coach weten aan BBC Sport.

“Ze zijn allebei erg sterk, maar eigenlijk zijn het twee verschillende types. Wel hebben ze beiden veel kwaliteiten”, weet Monk, die zijn spelers erop wijst dat Benteke goed in de gaten gehouden zal moeten worden. “Hij komt weer in vorm, ik heb ook altijd geweten dat dit weer zou gaan gebeuren. Hij oogt scherp en kan een grote bedreiging voor ons vormen, daar moeten we rekening mee houden.”

Bezig met laden …