voetbalzone

‘Ze zullen me uitfluiten, maar dat verandert niets aan hoe ik over ze denk’

Erik van Dam06 aug 2016, 19:02
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2016, 19:02
Advertentie

Mats Hummels maakte deze zomer de overstap van Borussia Dortmund naar Bayern München, een transfer die veel fans in Dortmund hem niet in dank afnamen. De rivaliteit tussen de twee topclubs is sowieso al groot en het irriteert veel supporters mateloos dat spelers toch de oversteek blijven maken. Hummels weet dat het aanstaande weerzien met Dortmund een aparte gewaarwording zal zijn.

/

Volgende week zondag staan Dortmund en Bayern oog in oog met elkaar in de strijd om de eerste prijs van het seizoen, de Duitse Supercup. Hummels verdedigt dan de eer van Bayern en doet dat in het Signal Iduna Park, waar de ontmoeting plaatsvindt. Hij ziet niet op tegen de momenten dat hij aan de bal komt en de fans van Dortmund hem ongetwijfeld trakteren op een fluitconcert.

“Ze zullen me uitfluiten, maar dat verandert niets aan hoe ik over ze denk”, zegt de verdediger, die de fans hoog heeft zitten. “De beslissing om te vertrekken kostte me veel kracht en ik had er weken hoofdpijn van. Het was een lang en zwaar proces. Dortmund en Bayern zijn de enige clubs die ik heb gediend, maar Bayern is wel één van de drie beste clubs ter wereld. Ze maken ieder jaar kans op een prijs en uiteindelijk was dat van doorslaggevend belang.”

Bayern hoestte zo’n 35 miljoen euro op om Hummels weg te halen, een fors bedrag. “Ja, de bedragen liggen erg hoog”, beaamt de verdediger zelf. “Maar als er zo veel geld rondgaat in de voetballerij is dit eigenlijk niet gek. Voor goede voetballers wordt nu eenmaal meer betaald”, aldus Hummels.

Bezig met laden …