voetbalzone

Zeer gewild ‘sleutelfiguur’ maakt de overstap van Arsenal naar Man United

Sam Vreeswijk07 jul 2023, 15:32
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2023, 15:32
Advertentie

Manchester United gaat de hoog aangeschreven arts Gary O’Driscoll overnemen van Arsenal. Dat meldt The Athletic vrijdag. De 52-jarige Ier was al sinds 2009 werkzaam bij the Gunners, en ontwikkelde zich sindsdien tot ‘sleutelfiguur’ binnen te club. Volgens de bovengenoemde sportwebsite wordt de overgang later deze zomer afgerond.

Bij Arsenal is O’Driscoll het hoofd van de medische afdeling. Volgens The Athletic is hij erg populair bij de nummer twee van het afgelopen Premier League-seizoen. Hij was niet op zoek naar een nieuwe baan, maar United heeft hem uiteindelijk toch overtuigd. Daarbij zal ook mee hebben gespeeld dat hij dichter bij zijn familie in het noordwesten van Engeland kan wonen.

Op Old Trafford wordt O’Driscoll de opvolger van Steve McNally, die in december vorig jaar vertrok. De afgelopen periode werd McNally op interim-basis opgevolgd door Jim Moxon, die in het verleden bij Liverpool werkzaam was. Overigens zal het nog wel even duren voordat O’Driscoll aan de slag gaat bij Man United: hij blijft de komende weken nog werkzaam bij Arsenal, zodat hij zijn opvolger in kan werken.

O’Driscoll, die voorheen in het rugby werkzaam was, wordt gezien als één van de beste sportartsen ter wereld. Hij stond in de afgelopen jaren ook al in de belangstelling van andere clubs, waaronder Liverpool in 2020, maar besloot Arsenal trouw te blijven. Onder meer zijn professionele referenties, ervaring, persoonlijkheid en karakter hebben ervoor gezorgd dat ook Man United bij hem uitkwam. Met succes dus.

Bezig met laden …