voetbalzone

Zege en zorgen Koeman, Tottenham los na dramastart

Thijs Post14 jan 2015, 21:50
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2015, 21:50
Advertentie

Southampton en Tottenham Hotspur hebben hun replay in de derde ronde van de FA Cup, tegen respectievelijk Ipswich Town en Burnley, gewonnen. Southampton won met 0-1 bij Ipswich Town, maar manager Ronald Koeman zag Victor Wanyama geblesseerd uitvallen. Tottenham Hotspur begon dramatisch tegen Burnley en keek na acht minuten tegen een 0-2 achterstand aan. The Spurs kwamen daarna echter helemaal los.

voetbalzone

Ipswich Town - Southampton 0-1
Koeman is met Southampton dus door naar de vierde ronde van de FA Cup, maar een bijzonder vrolijke avond was het desondanks niet voor de Nederlandse oefenmeester. Koeman moet het de komende weken al stellen zonder Toby Alderweireld en Morgan Schneiderlin en woensdag meldde ook Wanyama zich in de ziekenboeg. De controlerende middenvelder greep even voor rust naar zijn hamstring en moest zich laten vervangen. Voor de wedstrijd tegen Ipswich Town maakte het afscheid van Wanyama geen verschil, maar in de competitie is de Keniaan vrijwel wekelijks een van de uitblinkers van the Saints.

Op het moment van uitvallen van Wanyama stond het al 0-1. Shane Long had geluk dat de bal na een tackle van Tommy Smith precies voor zijn voeten viel. Long bedacht zich niet, haalde uit met links en vond de korte hoek. Het werd er na rust niet beter op. Ipswich Town, in de Championship een van de kandidaten voor promotie naar de Premier League, kon het eigen publiek niet verwennen met goed spel en Southampton vond het allemaal wel prima. Ook de entree van Graziano Pellè, die Dusan Tadic kwam vervangen, veranderde niets aan de score. Voor Southampton wacht in de vierde ronde een thuisduel met Crystal Palace.

voetbalzone

Tottenham Hotspur - Burnley 4-2
Tottenham Hotspur kwam op bezoek bij Burnley niet verder dan 1-1, maar met dat resultaat kon men in Noord-Londen best leven. In eigen huis moest Burnley dan maar aan de kant geschoven worden; op 20 december in competitieverband lukte dat immers ook al (2-1). The Clarets waren echter niet naar White Hart Lane afgereisd om te dienen als kanonnenvoer en na acht minuten spelen stond het zelfs al 0-2. De eerste werd gemaakt door Marvin Sordell, die profiteerde van zwak verdedigen van de Spurs-defensie. De afronding was evenwel prachtig. Niet veel later was Michel Vorm, die in de bekertoernooien zijn opwachting maakt, voor de tweede keer kansloos: Ross Wallace scoorde met een van richting veranderde vrije trap.

De fans van Tottenham Hotspur zagen de bui al hangen, maar in een mum van tijd kreeg de thuisploeg de aansluitingstreffer. Roberto Soldado kopte de bal door bij een voorzet, Paulinho nam aan op zijn borst en hamerde van dichtbij binnen. Op slag van rust schoot Étienne Capoue ook nog eens raak voor de gelijkmaker en dat brak het verzet van het dappere Burnley. Direct na rust kopte Vlad Chiriches raak voor 3-2 en tikte Danny Rose op aangeven van Soldado binnen voor 4-2. Burnley was rijp voor de sloop en een monsterscore leek in de maak, maar Tottenham Hotspur geloofde het verder wel. In de vierde ronde spelen de Londenaren in eigen huis tegen Leicester City.

Bezig met laden …