voetbalzone

Zege op 'universiteitsteam' raakt Ronaldinho

11 aug 2008, 08:42
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2008, 08:42
Advertentie
Zijn twee doelpunten tijdens het Olympisch-duel met Nieuw-Zeeland (5-0 winst) hebben de nodige emoties losgemaakt bij AC Milan-aanwinst Ronaldinho. De voormalig Wereldvoetballer van het Jaar sprak van ‘een speciale dag’, en was zelfs te emotioneel om een lange verklaring af te kunnen leggen.

”Het is een speciale dag. Vanwege alles wat er gebeurd is”, sprak Ronnie na afloop van de eclatante overwinning, die overigens werd behaald tegen een team dat op drie spelers na bestaat uit amateurs die uitkomen voor universiteitsploegen. “Mijn prestatie, de kwalificatie en de atmosfeer hier. Het is allemaal prachtig en het zal ons helpen.”

Volgens de officiële website van de Braziliaanse voetbalbond (CBF), was Ronaldinho dusdanig overweldigd door alle emoties, dat hij niet bij machte was meer commentaar te geven over het duel. Ploeggenoot Lucas kon dat wel, en stak de loftrompet over de aanvallende middenvelder, die het afgelopen seizoen een moeilijke tijd doormaakte.

”Ronaldinho verdient het. Het is een fantastische speler en daarnaast een geweldig persoon”, zei hij. De jeugdploeg van bondscoach Dunga verzekerde zich door middel van twee zeges (eerder werd er met 1-0 gewonnen van België) van een plek in de kwartfinale. Daarin is hoogstwaarschijnlijk Kameroen of Italië de volgende opponent.
Bezig met laden …