voetbalzone

‘Zekerheidje voor PSV’ in gesprek met andere geïnteresseerden

Wessel Antes15 jun 2023, 21:20
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2023, 21:20
Advertentie

Het is nog allesbehalve zeker dat Stijn Spierings komend seizoen voor PSV speelt, zo meldt journalist Marco Timmer van Voetbal International donderdagavond. De Eindhovenaren ondervinden flinke concurrentie van clubs uit het buitenland, waaronder RC Lens. De Franse club gaat als nummer twee van de Ligue 1 direct de Champions League in en wil dat doen met de 27-jarige Spierings, die deze zomer transfervrij is na drie uitstekende seizoenen bij Toulouse.

Eind mei kwamen de geruchten rondom Spierings en PSV los. Diverse bronnen meldden dat hij vrijwel zeker zou gaan tekenen in het Philips Stadion, maar een akkoord bleef tot dusver uit. Spierings ligt goed in de markt en kan niet alleen een binnenlandse overstap naar Lens maken, want ook clubs uit de Serie A en LaLiga hopen de controleur te strikken. Spierings bracht al een bezoek aan Eindhoven, maar dat betekent niet direct dat hij zich voor de komende jaren aan PSV gaat verbinden. Het is onbekend of de Alkmaarder ook met Peter Bosz heeft gesproken.

In Nederland stond Spierings eerder onder contract bij AZ, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk. In het buitenland speelde de controleur naast Toulouse ook voor Levski Sofia. Het avontuur in Frankrijk was een groter succes. Sinds oktober 2020 speelde Spierings 111 officiële wedstrijden voor les Violets, waarin hij goed was voor vijftien doelpunten en dertien assists. Met de nummer dertien van de Ligue 1 kroonde Spierings zich dit seizoen op verrassende wijze tot bekerwinnaar van Frankrijk. De komende weken zal blijken of hij openstaat voor een terugkeer naar de Eredivisie. Daarmee kan hij zijn boezemvriend Branco van den Boomen, die koos voor een transfervrije overstap naar Ajax, achterna.

Spierings moet bij PSV de opvolger worden van Ibrahim Sangaré, die hoopt een toptransfer te maken naar het buitenland. Diverse Premier League-clubs en Paris Saint-Germain azen op de komst van de Ivoriaanse middenvelder. Toevalligerwijs werd Sangaré door PSV ook opgepikt bij Toulouse. Voor de fysiek sterke middenvelder betaalden de Eindhovenaren in september 2020 een transfersom van zo´n zeven miljoen euro. Bij een vertrek moet Sangaré komende zomer dertig miljoen meer opleveren. In het Philips Stadion ligt de rechtspoot nog tot medio 2027 vast. Indien PSV Spierings weet binnen te hengelen, haalt het een goedkoop alternatief in huis voor een van de sleutelspelers van de afgelopen jaren.

Bezig met laden …