voetbalzone

'Zelf had ik gehoopt op Newcastle United, daar is mijn broer fan van'

Matthijs van Laar31 aug 2012, 15:42
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2012, 15:42
Advertentie
/

Steve McClaren ziet mogelijkheden voor FC Twente op het bereiken van de knock-outfase van de Europa League. De Enschedeërs werden bij de loting gekoppeld aan het Duitse Hannover 96, de Spaanse subtopper Levante en het Zweedse Helsingborgs IF. De Engelsman noemt groep K ‘een groep met mogelijkheden’. “Het had absoluut slechter gekund. Patrick Kluivert heeft ons een goede dienst bewezen”, viel Wout Brama hem bij.

“Het is een mooie groep, maar in de Europa League weet je ook dat het altijd moeilijk is. We waren ingedeeld in groep 1, bij grote ploegen, maar ook in onder meer pot 2 zaten sterke teams. Hannover is een top 5 ploeg in Duitsland en ken ik goed. Spaanse ploegen zijn altijd sterk en Helsingborg heb ik al twee keer gezien tegen Celtic. Goede ploeg, maar ze hadden moeite met scoren”, stelt McClaren op de website van zijn club.

Brama is vooral blij dat hij tegenstanders treft die hij nog niet eerder heeft ontmoet. “Dat is nu gelukt. Zelf had ik ook gehoopt op bijvoorbeeld Newcastle United, daar is mijn broer fan van. Wat het belangrijkste is, is dat je een poule hebt met mogelijkheden om door te gaan. In de Europa League hebben we die mogelijkheden altijd, dat hebben we de laatste jaren gezien. We zijn niet voor niets ingedeeld in pot 1.”

De middenvelder is er evenwel van doordrongen dat FC Twente niks cadeau zal krijgen. Voor ieder punt moet worden geknokt. “Hannover was vorig jaar een erg goede ploeg, ik ben benieuwd hoe ze er nu voor staan. Levante heeft zoals alle Spaanse ploegen een technisch team. Op papier is Helsingborg denk ik het minste, maar dat zegt nog niets.”

Bezig met laden …