voetbalzone

Zelfmoord van Speed vormt serieuze bedreiging voor loopbaan Bellamy

Daniel Cabot Kerkdijk09 sep 2012, 08:45
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2012, 08:45
Advertentie

Gary Speed zou zaterdag zijn 43e verjaardag hebben gevierd. De oud-voetballer pleegde vorig jaar echter zelfmoord en liet de voetbalwereld verbouwereerd achter. De afwezigheid van Speed maakt mogelijk een einde aan de loopbaan van Craig Bellamy. De aanvaller van Cardiff City was een van de beste vrienden van Speed en hij heeft zijn dood nooit kunnen verwerken. Zijn huwelijk lijkt ook voorbij.

/

Bellamy stapte zes jaar geleden in het huwelijksbootje, maar inmiddels woont hij op zichzelf en lijkt zijn huwelijk niet meer te redden. De dood van Speed hakt nog steeds op hem in. "Dit is de meest vreselijke periode in mijn leven", erkent Bellamy, die in het verleden voor Manchester City en Liverpool speelde en enige tijd aan Feyenoord werd gelinkt. "Ik geef geen ruk meer om voetbal, helemaal niets meer."

Bellamy woont nu al acht weken gescheiden van zijn vrouw en drie kinderen. "Er is geen derde persoon bij betrokken. Had ik maar iemand en zij ook. Dat zou het allemaal makkelijker maken. Ik zit in de put. Het heeft niets met voetbal te maken en het heeft ook niets met mij als voetballer te maken. Het verlies van mijn beste vriend heeft mij hard geraakt. Ik kan niet geloven wat voor invloed het op mij heeft. Het heeft werkelijk op alles invloed gehad. Hij was mijn beste vriend ooit en zijn dood heeft zelfs mijn huwelijk gekost. Althans, dat denk ik. Het enige wat ik weet is dat ik mijn vriend kwijt ben. Ik zit in de put, ik kan er niet omheen draaien."

Bellamy, 33 jaar, speelde in de zomer wel op de Olympische Spelen, als captain van Groot-Britannië. Afgelopen week ontkrachtte de aanvaller de geruchten dat hij per direct een punt achter zijn loopbaan had gezet. Cardiff City-manager Malky Mackay werd eveneens ondervraagd. "Er zijn veel geruchten, maar jullie weten dat hij op dit moment met een kuitblessure kampt."

Bezig met laden …