voetbalzone

‘Zelfs een bod van 75 miljoen euro had onze mening niet veranderd’

Daniel Cabot Kerkdijk02 sep 2016, 09:22
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2016, 09:22
Advertentie

Julian Draxler gaf een maand geleden te kennen dat hij VfL Wolfsburg per se wilde verlaten en dat de clubleiding daarvan op de hoogte was. De aanvallende middenvelder mocht echter niet vertrekken en ging ook niet. Volgens directeur Klaus Allofs was er ook geen sprake van concrete interesse in de 22-jarige Duits international.

/

Allofs ontkracht dus dat Paris Saint-Germain zich in de slotfase van de transfermarkt nog met een onweerstaanbaar bod meldde. "Niemand heeft een bod van 75 miljoen euro uitgebracht. Zelfs een bod van 75 miljoen euro had onze mening niet veranderd. We zouden het niet in beraad hebben genomen." Wolfsburg ging een jaar geleden wel akkoord met de verkoop van Kevin De Bruyne aan Manchester City, voor 74 miljoen euro. "Er zijn echter diverse verschillen. Julian is op de eerste plaats nog niet zo lang aan de club verbonden en de sportieve situatie is niet te vergelijken."

"Én, om maar concreet te worden, er zijn helemaal geen biedingen op Julian binnengekomen. Bij Kevin was dat anders. Van begin af aan was er sprake van concrete biedingen, die we uitvoerig hebben bestudeert." Volgens Allofs is de relatie tussen Draxler en de club uitstekend. "Hij is onze speler en staat hier nog voor een lange tijd onder contract (tot medio 2020, red.). Ik heb er begrip voor dat hij ooit internationaal wil gaan. Maar zijn uitspraken waren niet leuk voor ons en uiteindelijk ook niet voor hem. Maar we hebben de kou uit de lucht gehaald."

Bezig met laden …