voetbalzone

'Zelfs in Zwitserland werd over die 10-0 nederlaag gesproken, pijnlijk'

Bart Kruyt20 sep 2012, 09:00
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2012, 09:00
Advertentie

Feyenoord maakt zich op voor de zware uitwedstrijd bij PSV en heeft slechte herinneringen aan het Philips Stadion. Vorig seizoen leed de ploeg van Ronald Koeman in Eindhoven een nederlaag waar nog wel mee te leven viel (3-2), maar in het jaar daarvoor ging het helemaal mis. Feyenoord, toen nog getraind door Mario Been, werd in oktober 2010 met liefst 10-0 afgedroogd.

/

Kelvin Leerdam kreeg in dat duel een rode kaart en zal ook zondag weer in de basis beginnen. De 10-0 nederlaag heeft een diepe wond achtergelaten, geeft hij toe. "Begin vorig jaar speelden wij in Marbella een oefenwedstrijd tegen FC Basel", vertelt Leerdam in het Algemeen Dagblad. "Daar begonnen de spelers van die ploeg sarrend over die 10-0 nederlaag. Ja, pijnlijk. Dat zelfs in Zwitserland blijkbaar uitgebreid over die wedstrijd is gesproken, zegt wel iets. Het blijft een pijnlijk onderwerp."

Leerdam blikt liever vooruit. "Er is sinds afgelopen seizoen veel veranderd", zegt de verdediger annex middenvelder. "We zijn belangrijke spelers kwijtgeraakt, maar we hebben nog steeds een goed elftal. Ik ben onder de indruk van Graziano Pellè. Hij is fysiek enorm sterk. Hij is altijd aanspeelbaar en zal andere spelers beter laten functioneren."

Bezig met laden …