voetbalzone

‘Zelfs met Messi voorin komen ze de groepsfase nog niet voorbij’

Erik van Dam24 mei 2014, 08:44
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2014, 08:44
Advertentie
voetbalzone

Robbie Keane speelt in de herfst van zijn profloopbaan alweer enkele jaren in de Verenigde Staten. Bij Los Angeles Galaxy houdt hij er een prima moyenne op na en probeert hij het Amerikaans voetbal naar een hoger niveau te tillen. De 33-jarige Ier heeft nog niet echt een hoge pet op van het nationale team, dat volgende maand meedoet aan het WK 2014. Hij denkt dat Team USA de groepsfase niet zal overleven.

Dat heeft vooral te maken met de pittige loting die de Amerikanen kregen, zegt Keane. Het land heeft Duitsland, Portugal en Ghana als tegenstanders en daarmee wordt het al een hele klus om de eerste fase van het toernooi door te komen. “Zelfs als ze voorin Lionel Messi hebben, komen ze de groepsfase nog niet voorbij. Ze gaan het heel moeilijk krijgen, het wordt pittig”, voorspelt Keane.

Landon Donovan is niet uitgenodigd door Jürgen Klinsmann. Keane speelt met hem samen in Los Angeles en zegt dat hij behoorlijk pissig zou zijn, als hij Donovan was. “Het is eigenlijk voor iedereen een schok. Landon is een van de allerbeste spelers in de Major League Soccer, al jaren. Maar ja, soms moet je de beslissing van een trainer respecteren. Hij had wel mee gemoeten, vind ik.”

Bezig met laden …