voetbalzone

‘Zelfs op de trainingen halen we helaas niet meer ons niveau’

Daniel Cabot Kerkdijk03 dec 2016, 22:35
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2016, 22:35
Advertentie
/

Slaven Bilic is zeer teleurgesteld na de vernedering door Arsenal. West Ham United ging zaterdagavond in eigen huis met 1-5 onderuit tegen de stadsgenoot. De Oost-Londense club staat slechts één punt boven de rode streep, met slechts drie competitiezeges en niet één in de laatste vijf duels. Bilic weet dat de druk op zijn schouders is toegenomen.

"Ik zoek niet naar excuses", zo maakte Bilic na afloop duidelijk. "Ja, er waren blessures en er zijn fouten gemaakt, maar we waren niet goed genoeg. Ik voel grote teleurstelling. Ik voel me vernederd en het is mijn verantwoordelijkheid. Ik voel dat ik onder druk sta en ik zet mezelf ook onder druk. Maar dat is geen enkel probleem. Er moeten echter dingen veranderen. Kwaliteit is niet alles."

"Ik vind het spijtig voor de fans en de club", vervolgde Bilic, die van mening is dat het huidige seizoen weinig gelijkenissen toont met de vorige voetbaljaargang. Toen eindigde West Ham als zevende. "Laat ik eerlijk zijn: het ontbreekt aan intensiteit en betrokkenheid betekent kwaliteit. Maar zelfs op de trainingen halen we helaas niet meer ons niveau. Dat is het verschil met vorig seizoen. De spelers weten dat, maar het gaat niet alleen daarom. Ze moeten alles geven."

West Ham keek toch achttien minuten voor tijd nog slechts tegen een 0-1 nederlaag aan. Mede door een hattrick van Alexis Sánchez liep Arsenal echter uit naar een 1-5 zege in het London Stadium.

Bezig met laden …