voetbalzone

Zelfs Real trekt ten strijde voor Zidane; Le Graët schrikt en komt met excuses

Tom Rofekamp09 jan 2023, 10:31
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2023, 10:31
Advertentie

Noël Le Graët heeft excuses aangeboden voor zijn veelbesproken optreden op de Franse televisie zondag. De voorzitter van de Franse bond (FFF) haalde daarin fel uit naar Zinédine Zidane, toen hij een vraag kreeg over of de oud-middenvelder nog gesolliciteerd had naar het bondscoachschap. Onder meer Kylian Mbappé en ex-werkgever Real Madrid sprongen in de bres voor Zidane, waarop Le Graët maandagochtend besloot een statement vrij te geven.

Nadat bekend werd dat huidig Frans bondscoach Didier Deschamps tot en met het WK 2026 had bijgetekend, werd Le Graët in het programma Bartoli Time van RMC Sport uitgenodigd om licht te laten schijnen op de situatie. Ook de vraag of Zidane belangstelling had getoond kwam aan bod. "Zidane? Ik zou een telefoontje van hem niet eens opnemen. Om hem wat te vertellen? 'Hallo meneer, zoek maar naar een andere club, het is al rond met Didier", reageerde Le Graët op opvallend agressieve toon.

Kylian Mbappé deed Le Graëts woorden al gauw af als 'respectloos', terwijl ook Real Madrid zich geroepen voelde een statement vrij te geven. "Real Madrid betreurt de ongelukkige uitlatingen van de voorzitter van de Franse voetbalbond, Noël Le Graët, inzake Zinédine Zidane, een van 's werelds grootste sportlegendes. Deze opmerkingen getuigen van een gebrek aan respect voor een van de meest geliefde voetbalfiguren en onze club wacht op een onmiddellijke rectificatie", liet de Koninklijke optekenen op de clubwebsite.

Le Graët trok een dag later naar het Franse persbureau AFP om zijn excuses te maken. "Deze onhandige uitspraken hebben voor een misverstand gezorgd", ving de 81-jarige bestuurder aan. "Ik wil graag mijn persoonlijke excuses aanbieden voor deze uitspraken, die absoluut niet mijn gedachten reflecteren, noch mijn beschouwing van de speler die hij was en de coach die hij is geworden." Zidane zelf heeft zich nog niet over het voorval uitgelaten.

Bezig met laden …