Zerka schiet Nancy naar punt in Poznan

06 nov 2008, 19:15
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2008, 19:15
In het eerste groepsduel tegen Feyenoord nam hij de openingstreffer voor zijn rekening, maar donderdagavond was Mosef Zerka nog veel belangrijker voor AS Nancy. Het late doelpunt van de Marokkaan schonk de Franse ploeg een punt op verplaatsing bij Lech Poznan: 2-2. Het was voor de Poolse club, die aan het eind van de maand tegen CSKA Moskou aantreedt, het allereerste duel in Groep H.

Door een knap doelpunt van Sławomir Peszko kwam de thuisploeg na vijf minuten op voorsprong. De middenvelder ontving een lange bal, sneed naar binnen en schoot met links de bal achter Ivan Turina. De vreugde voor Lech Poznan was echter van korte duur. Chris Malonga verzilverde enkele minuten later al een voorzet van Issiar Dia.

Een blunder van doelman Gennaro Bracigliano gaf de Polen na dik twintig minuten weer de leiding. De doelman van Nancy leek een vrije trap van Semir Stilić onder controle te hebben, maar belandde met het leer en al alsnog achter de doellijn. De treffer van Zerka negen minuten voor het einde bracht Nancy echter redding. Turina had geen antwoord op diens schot met rechts in de verre hoek van het doel.

Nancy heeft na twee duels vier punten verzameld en hoeft op de derde speeldag niet in actie te komen. Wel staat begin december het lastige duel in eigen huis tegen CSKA Moskou op het programma. Dat is voor Lech Poznan de eerstvolgende opponent.