voetbalzone

Zerrouki: ‘Het is voor iedereen wel duidelijk op welke posities ik het best ben’

Noel Korteweg10 jul 2023, 16:57
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2023, 16:57
Advertentie

Ramiz Zerrouki stond maandagochtend voor het eerst op het trainingsveld van Feyenoord en gaf daarna direct zijn eerste persconferentie in De Kuip. De 25-jarige middenvelder rondde deze zomer zijn langverwachte transfer van FC Twente naar de landskampioen af en kan niet wachten om te beginnen. “Als je één keer in de twee weken, of misschien wel vaker, in De Kuip mag spelen... Dat is een jongensdroom.”

Zerrouki zag een transfer naar Feyenoord afgelopen seizoen tot drie keer toe mislukken. De Rotterdammers vingen vorig jaar zomer bot in Enschede en zagen twee pogingen in de winterse transferwindow op niets uitlopen. Uiteindelijk kwam de transfer, mede doordat Zerrouki alleen naar Feyenoord wilde, alsnog rond. De Rotterdammers betalen iets meer dan zeven miljoen euro voor de Algerijns international. Dat Feyenoord zich zo graag wilde versterken met Zerrouki, vindt de hoofdrolspeler een goed teken. “Dat geeft aan dat de directie en technische staf in mij een speler zien die het spel kan versterken.”

“Dat is een bevestiging voor mij, maar ik heb ook altijd vertrouwen gehad. Ik ben op dit pad gebleven. Van beide kanten is het een prachtig verhaal geworden”, aldus Zerrouki, die meermaals contact heeft gehad met Arne Slot. “Het is belangrijk om te weten hoe het hier geregeld is”, zegt de middenvelder. “Wat het plan is, hoe de club werkt en wat de trainingsmethoden zijn.” Zerrouki heeft het met Slot niet per se gehad over zijn positie in het elftal. “Ik denk ook niet dat je je moet focussen op één specifieke positie. Tijdens het seizoen kunnen er verschillende dingen veranderen of spelers kunnen uitvallen. Het is voor iedereen wel duidelijk op welke posities ik het beste ben: op zes en acht.”

De rechtspoot heeft veel zin in zijn tijd in De Kuip. “Ik kijk enorm uit naar de trainingen, de eerste week en hoe alles zal verlopen. Het is natuurlijk duidelijk dat de Champions League eruit springt. Dat zijn dingen waar je als kleine jongen al van droomt.” Zerrouki kijkt ook uit naar de eerste officiële wedstrijd van Feyenoord: de strijd om de Johan Cruijff Schaal op 4 augustus in De Kuip tegen PSV. “Dat is een prijs waar ik ook naar uitkijk. Het belangrijkste in de eerste weken is om te zien hoe alles verloopt en om vervolgens toe te werken naar andere mooie momenten. Ik heb er vertrouwen in dat we met deze club mooie prestaties kunnen neerzetten, maar daarvoor moeten we allemaal keihard werken.”

“Dit is een prachtige club met een geweldige achterban”, vervolgt de middenvelder. “Als je één keer in de twee weken, of misschien wel vaker, in De Kuip mag spelen... Dat is een jongensdroom.” Het is nog niet duidelijk hoe het middenveld van Feyenoord er komend seizoen uit gaat zien. Met het vertrek van zowel Orkun Kökçü als Sebastian Szymanski zijn twee belangrijke schakels weggevallen. “Ik denk wel dat ik op de plek van Kökçü kan spelen, al zijn we andere type spelers”, zegt Zerrouki. “Ik denk wel dat ik ook over bepaalde leiderschapskwaliteiten beschik. Ik probeerde bij FC Twente ook andere spelers mee te nemen als het wat minder ging. We gaan het zien”, aldus de aanwinst van Feyenoord.

Bezig met laden …