voetbalzone

Zestien arrestaties bij mogelijk nieuw omkoopschandaal in Italië

Bart Kruyt02 jun 2011, 11:55
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2011, 11:55
Advertentie

Het Italiaanse voetbal is opgeschrikt door een mogelijk nieuw omkoopschandaal. Atalanta Bergamo en Siena promoveerden als nummer één en twee van de Serie B naar het hoogste niveau van Italië, maar er bestaan twijfels of dit wel helemaal eerlijk is gegaan. Voormalig Lazio-vedette Beppe Signori en Atalanta-aanvoerder Cristiano Doni zijn opgepakt.

In totaal heeft de politie al zestien arrestaties verricht. Stefano Colantuono, coach van Atalanta, is woedend: “Ga die wedstrijden bekijken en je kan met eigen ogen zien dat de beschuldigingen lachwekkend zijn. De zogenaamde betrokkenheid van Doni is helemaal absurd. Hij zou nooit iets doen dat Atalanta kan beschadigen. Dit is niet meer dan een komische situatie.”

Ook bij Siena is men verontwaardigd. De aanklager keek vooral vreemd op van de eenvoudige zege van de ploeg op Sassuolo (4-0). “Ik kan niet in de keuken bij Sassuolo kijken”, zegt Giorgio Perinetti, technisch directeur van Siena, “maar we wonnen die wedstrijd tegen een ploeg met veel geblesseerden en geschorsten. We maken ons niet druk, want Siena heeft niets te maken met omkoping of iets dergelijks.”

Bezig met laden …