voetbalzone

Zestienjarige doelpuntenmaker van Groningen in beeld bij Servische bond

Bart Kruyt06 aug 2013, 08:50
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2013, 08:50
Advertentie

Zestien jaar oud en je eerste doelpunt maken in de Eredivisie: voor veel jonge voetballers is het een droom, maar voor Richairo Zivkovic werd het zaterdag werkelijkheid. De aanvaller van FC Groningen kwam in de uitwedstrijd tegen NEC als invaller binnen de lijnen en kopte op aangeven van Andraz Kirm de 1-4 binnen. De ontwikkeling van Zivkovic blijft ook in het buitenland niet onopgemerkt.

/

De goaltjesdief heeft een Curaçaose vader en Servische moeder en speelt tot nu toe jeugdinterlands voor Nederland. De Servische bond probeert Zivkovic echter over te halen om uit te komen voor Servië, zo heeft Savo Milosevic, verantwoordelijk voor de jeugdploegen van de Servische voetbalbond, volgens De Telegraaf laten weten.

Zivkovic debuteerde al op 2 december 2012 in de Eredivisie, als invaller tegen Heracles Almelo. "Daarna raakte ik in een dipje, ging het even niet lekker. Maar nu sta ik er gelukkig weer", zei Zivkovic, die tegen NEC zijn vijfde wedstrijd in de Eredivisie speelde, zaterdag tegen ELF Voetbal. "Ik heb nu weer vertrouwen en zit weer lekker in mijn vel. Nu wil ik zoveel mogelijk spelen dit seizoen."

Bezig met laden …