voetbalzone

Zestienjarige scoort in Eredivisie: 'Er ging even van alles door mijn hoofd'

Bart Kruyt04 aug 2013, 07:10
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2013, 07:10
Advertentie

Zestien jaar oud en je eerste doelpunt maken in de Eredivisie: voor veel jonge voetballers is het een droom, maar voor Richairo Zivkovic werd die droom zaterdagavond werkelijkheid. De talentvolle aanvaller van FC Groningen kwam in de uitwedstrijd tegen NEC als invaller binnen de lijnen en kopte op aangeven van Andraz Kirm de 1-4 tegen de touwen. De blijdschap bij Zivkovic was enorm.

/

De aanvaller kwam vijf minuten voor tijd in de ploeg voor David Texeira en maakte in de laatste minuut van de officiële speeltijd het laatste doelpunt van de wedstrijd. "Ik had vooraf voorzichtig bedacht hoe ik mijn eerste doelpunt zou vieren, maar er ging even van alles door mijn hoofd, waardoor het iets anders ging", lachte Zivkovic in gesprek met ELF Voetbal.

De jongeling debuteerde al op 2 december 2012 in de Eredivisie, als invaller tegen Heracles Almelo. "Daarna raakte ik in een dipje, ging het even niet lekker. Maar nu sta ik er gelukkig weer", zegt Zivkovic, die tegen NEC zijn vijfde wedstrijd in de Eredivisie speelde. "Ik heb nu weer vertrouwen en zit weer lekker in mijn vel. Nu wil ik zoveel mogelijk spelen dit seizoen."

Bezig met laden …