voetbalzone

Zevenvoudig Oranje-international zet abrupt punt achter carrière

Erik van Dam30 okt 2015, 06:37
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2015, 06:37
Advertentie

David Mendes da Silva heeft besloten niet meer verder te blijven voetballen. De 33-jarige middenvelder zet per direct een punt achter zijn loopbaan, die zestien jaar heeft geduurd. Het moment waarop zijn keuze bekend wordt is misschien wat vreemd, maar volgens Mendes is het goed zo.

voetbalzone

Hij had nog een contract tot het eind van dit seizoen bij Panathinaikos, waar hij in de zomer van 2013 neerstreek na drie seizoenen bij Red Bull Salzburg. Trainer Yannis Anastasiou deed dit seizoen echter nog helemaal geen beroep op Mendes en daar zou de komende tijd ook geen verandering in komen. Mendes achtte het daarom beter te stoppen: hij wordt per direct assistent van Anastasiou bij Panathinaikos.

Gezien zijn leeftijd had Mendes, die zeven keer uitkwam voor Oranje, misschien nog langer meegekund. “Maar het leven zit vol verrassingen. De kans die ik nu krijg om bij een topclub ervaring op te doen als trainer, kon ik niet laten lopen. Ik ben ambitieus en wil op termijn zelfstandig coach worden”, legt Mendes uit aan De Telegraaf. In Nederland speelde hij voor Sparta, Ajax, NAC en AZ.

Bezig met laden …