voetbalzone

'Zidane en Zlatan doen dingen waar andere spelers nooit op zullen komen'

Bart Kruyt11 mrt 2014, 16:42
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2014, 16:42
Advertentie

Paris Saint-Germain staat al met een been in de kwartfinale van de Champions League. De Fransen wonnen drie weken geleden in Duitsland met 0-4 van Bayer Leverkusen en zullen deze voorsprong normaal gesproken niet meer uit handen geven. Laurent Blanc is van plan om woensdag wat spelers rust te geven, maar Zlatan Ibrahimovic lijkt gewoon te gaan spelen.

voetbalzone

De Zweed heeft de laatste tijd wat last van zijn rug: "We moeten hem een beetje beschermen, maar ik weet toch dat hij wil spelen", zei Blanc dinsdag op de persconferentie. "Maar het gaat wel al veel beter met zijn rug. Ik kan hem wel vragen of hij mee wil doen, maar ik weet het antwoord toch al." Gregory van der Wiel zal tegen Bayer Leverkusen wegens knieproblemen niet in actie komen en ook middenvelders Blaise Matuidi en Marco Verratti zullen niet spelen.

Blanc werd op de persconferentie gevraagd of Ibrahimovic te vergelijken is met Zinedine Zidane, met wie de huidige hoofdtrainer van PSG nog samenspeelde. "Het zijn niet dezelfde soort spelers, dus het is moeilijk om de twee te vergelijken", zei Blanc. "Maar het zijn wel twee spelers die dingen doen waar andere spelers nooit op zullen komen."

"Zidane had een speciale manier van rennen, waardoor hij de bal bij iedere stap raakte en altijd controle had", vervolgde Blanc. "Zlatan is acrobatischer, zorgt voor meer spektakel. Het zijn in ieder geval twee grote voetballers, waar mensen graag naar kijken. Zlatan en Zidane in een team? Dat zou heel bijzonder zijn geweest!"

Bezig met laden …