voetbalzone

Zidane geeft voorkeur voor CL-loting toe: ‘Ik wil ze graag vermijden’

Daniel Cabot Kerkdijk08 dec 2016, 05:40
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2016, 05:40
Advertentie
/

Real Madrid stevent af op een kalenderjaar met slechts twee nederlagen: in februari tegen Atlético Madrid en in april tegen VfL Wolfsburg. De 2-2 remise tegen Borussia Dortmund woensdagavond in de Champions League betekent dat het team van Zinédine Zidane al 34 officiële duels op rij ongeslagen is: een evenaring van het clubrecord onder Leo Beenhakker. Het was echter niet voldoende voor de groepswinst.

Real Madrid had baat bij een zege om als eerste te eindigen. De 2-1 voorsprong verdween in de slotminuten door een treffer van Marco Reus. "We hebben er alles aan gedaan om als eerste te eindigen, maar het is ons helaas niet gelukt", vertelde Zidane na afloop. "Het was een moeilijk duel. In de tweede helft hadden we het moeilijk. Maar ik ben trots op onze verrichtingen in de Champions League tot dusver dit seizoen. We moeten ook kunnen toegeven dat Borussia verdiend als eerste is geëindigd."

Komende maandag hoort Real Madrid wie de eerstvolgende tegenstander in de knock out-fase is. "We hebben geen voorkeur. Maar als ik toch een team zou willen en kunnen vermijden, is het Juventus. We zijn in ieder geval klaar voor elk team." Zidane ziet de evenaring van het clubrecord als een compliment voor zijn team. "Zij zij degenen die op het veld staan, rennen en onder druk staan. We hopen deze lijn door te trekken, maar de weg is nog lang."

Bezig met laden …