voetbalzone

Zidane: ‘Ik zeg jullie: hij zal weer net zo sterk als vroeger worden’

Erik van Dam08 dec 2015, 12:53
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2015, 12:53
Advertentie

Na een absentie van negen maanden maakte Franck Ribéry afgelopen zaterdag zijn comeback bij Bayern München. De 32-jarige middenvelder annex aanvaller mocht van Josep Guardiola een kwartier voor het einde van de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach invallen en deed dat met verve: hij scoorde al na zes minuten. Landgenoot Zinédine Zidane voorspelt dat het een voorproefje is voor nog meer moois bij Ribéry.

voetbalzone

De man die in januari 2014 nog met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo op het Ballon d’Or-podium stond is door blessures weggezakt, maar Zidane heeft goede hoop dat Ribéry vlijmscherp terug zal komen. “Veel mensen hebben hem misschien al afgeschreven, maar dat is een vergissing”, zegt Zidane in gesprek met BILD. “Ik zeg jullie: hij zal weer net zo sterk worden als voorheen.”

Ribéry heeft op de flanken bij Bayern concurrentie van Arjen Robben en Douglas Costa, terwijl ook Kingsley Coman graag wil spelen. “De Franck die ik ken wil zich dolgraag opnieuw bewijzen”, verzekert oud-middenvelder Zidane in de Duitse krant. “Als hij op dat veld staat gaat er een ongelooflijke hoeveelheid energie van hem uit en zoekt hij niet alleen de grenzen van zijn mogelijkheden op, maar gaat hij daar ook overheen.”

Bezig met laden …