voetbalzone

‘Zidane maakt jacht op ‘rat’ binnen kleedkamer van Real Madrid’

Gijs Freriks06 apr 2018, 08:06
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2018, 08:06
Advertentie

Real Madrid neemt het zondag op tegen Atlético Madrid en de voorbereiding op die wedstrijd is enigszins verstoord geraakt daar de opstelling van de Koninklijke de afgelopen weken steeds is gelekt, zo schrijft ABC. Zinédine Zidane wil weten wie ‘de rat’ is, stelt het Madrileense dagblad.

De opstelling voor de duels met Barcelona en Paris Saint-Germain was een of meerdere dagen voor de aftrap steeds in de media terug te vinden, tot onvrede van Zidane. Zo wist Unai Emery vroegtijdig dat Isco zou spelen en dat Lucas Vázquez en Marco Asensio in de return in de Champions League aan de aftrap zouden verschijnen bij de Madrilenen.

Het is niet de eerste keer dat er bij Real jacht wordt gemaakt op ‘een mol’. José Mourinho kon in zijn laatste jaar bij de withemden niet ontdekken wie de opstelling lekte en Iker Casillas kreeg van velen de schuld en werd de gebeten hond onder de supporters. Voormalig doelman Jerzy Dudek tekende in 2015 in zijn biografie op dat niet Casillas, maar Esteban Granero de mol was.

“Hoe kunnen we de tegenstander nou verrassen als we een rat hebben?”, zou Mourinho volgens de Pool onder meer gezegd hebben. “Ja, we hebben een rat, iemand die onze opstelling verklapt (…) Ik ben genaaid, maar jullie hebben jezelf ook genaaid. Ik vind de bron wel. Jullie maken me misselijk.” Mourinho gooide vervolgens een flesje water uit frustratie tegen de muur, zo valt er in het boek van Dudek te lezen.

Bezig met laden …