voetbalzone

Zidane oogst cynisme: ‘God is terug! Het is ongelooflijk, wat een hype’

Peter Nusselder07 jan 2016, 11:11
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2016, 11:11
Advertentie

Waar de inmiddels ontslagen Real Madrid-trainer Rafael Benítez sinds zijn aanstelling te maken had met kritische commentaren, zijn er over opvolger Zinédine Zidane vrijwel louter positieve geluiden te horen. Raymond Domenech plaatst echter een kanttekening bij al het goede nieuws.

voetbalzone

De ervaren oefenmeester, die als bondscoach van het Frans elftal met wisselend succes samenwerkte met Zidane, reageert met enig cynisme. Niet per se op de nieuwe coach van Real zelf, maar wel op de berichtgeving omtrent zijn benoeming. “God is terug! Het is prachtig! Het is ongelooflijk, wat een hype”, windt Domenech er geen doekjes om in gesprek met Le Monde.

“De nieuwszenders in Frankrijk hebben het er continu over en onderbraken hun reguliere programmering, om met speciale edities over Zidane te komen. Opeens was er geen conflict meer tussen Saudi-Arabië en Iran, de problemen met de wereldeconomie waren opgelost.” Hoewel de ophef hem klaarblijkelijk niet aanstaat, wil dat niet zeggen dat Domenech verwacht dat Zidane mislukt bij Real. “tegenwoordig is er iemand om de trainingen voor te bereiden, om de spelers fit te krijgen. De hoofdcoach moet uitstraling hebben.”

Bezig met laden …