voetbalzone

Zidane: 'WK in Qatar is een overwinning voor de Arabische wereld'

Erik van Dam02 dec 2010, 20:26
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2010, 20:26
Advertentie

Zinedine Zidane is zeer tevreden dat de FIFA besloten heeft het WK 2022 in Qatar te laten plaatsvinden. De Fransman met Algerijnse roots zette zich in om het wereldkampioenschap voor het eerst in de geschiedenis naar het Midden-Oosten te halen en zag de missie slagen. “Ik ben vooral opgelucht”, zegt hij op de website van de FIFA. “Ik heb telkens gezegd dat voetbal de hele wereld toekomt en nu mogen Rusland en Qatar voor het eerst een WK op zich nemen.”

/

“Er zit een bepaalde logica in die beslissing en het is voor beide landen fantastisch nieuws”, aldus de oud-middenvelder, die tegenwoordig in dienst is van Real Madrid als persoonlijk adviseur van preses Florentino Pérez. “Ik ben er trots op dat ik deel uitmaakte het van bidcomité, ik heb het constant gesteund. Qatar en het hele Midden-Oosten verdienden dit en dat maakt me blij. Toen Sepp Blatter aankondigde wie gewonnen hadden, leek hij blij dat het om debutanten ging.”

Gevraagd naar zijn gevoel toen Frankrijk in 1998 het WK mocht organiseren, zegt Zidane donderdag: “Toen kwam het als een soort schok voor me, het moet nog voor 1994 zijn geweest en ik was toen pas net international. Ik herinner me nog dat ik mezelf vertelde dat ik kans maakte om mee te doen op een WK. Het was geweldig voor Frankrijk, maar voor mij persoonlijk zo mogelijk nog geweldiger omdat ik toen in eigen land mee mocht doen als onderdeel van het team.”

Bezig met laden …