voetbalzone

Zidane: ‘Zijn onophoudelijke verlangen beter te worden, dat verbaast me’

Peter Nusselder08 apr 2015, 11:54
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2015, 11:54
Advertentie

Sinds afgelopen zomer staat Zinédine Zidane als trainer op eigen benen en heeft hij de beloften van Real Madrid onder zijn hoede. Vorige seizoen was de Franse oud-topvoetballer nog als assistent van hoofdcoach Carlo Ancelotti actief bij het eerste elftal en werkte hij dagelijks met Cristiano Ronaldo.

voetbalzone

Zidane werd zelf in 1998 uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld en speelde jarenlang in de absolute top, maar kwam in zijn imposante carrière vrijwel geen spelers tegen die zich mogen meten met de Portugese vedette van de Koninklijke. Zidane heeft afgelopen jaargang ondervonden wat Ronaldo zo speciaal maakt. “Het is zijn onophoudelijke verlangen om beter te worden dat me verbaast”, vertelt de wereldkampioen van 1998 op de officiële website van de UEFA.

“Tegelijkertijd ben ik daar ook weer niet verbaasd over”, vervolgt Zidane. “Ik vind het geweldig dat hij zich altijd wil blijven ontwikkelen. Zelfs als Ronaldo prijzen wint en veel scoort, is het nog zijn doel om zich te verbeteren. Hij wil altijd, zelfs op de training, laten zien dat hij wil winnen. Het is ongelooflijk. Dat zorgt ervoor dat hij aan de top blijft”, zegt Zidane over de dertigjarige aanvaller, “zijn ambitie om de beste te zijn.”

Bezig met laden …