voetbalzone

Zidane zucht: ‘Wellicht zou hij op het veld meer moeten lachen’

Daniel Cabot Kerkdijk29 apr 2018, 10:36
Laatst bijgewerkt: 29 apr 2018, 10:36
Advertentie

Karim Benzema liet zaterdagavond tegen Leganés (2-1) wederom een weifelachtige indruk achter. De aanvaller van Real Madrid kwam niet tot scoren en blijft zodoende op negen doelpunten in alle competities steken. De laatste twee treffers kwamen bovendien vanaf elf meter tot stand. Het laatste velddoelpunt van de Fransman dateert van medio februari, in het uitduel met Real Betis (3-5). Zinédine Zidane kreeg logischerwijs na afloop wederom vragen over de vorm van zijn landgenoot, die na een uur naar de kant werd gehaald.

“Ik zal mijn beste glimlach opzetten om jou antwoord te geven. Maar ik ga niks zeggen”, stelde Zidane, die duidelijk geen zin had om voor de zoveelste keer de individuele prestatie van zijn landgenoot te bespreken. “Ik maak me geen zorgen, maar wellicht zou hij in het veld meer moeten lachen. Ik lachte als speler ook weinig.”

Zidane weigerde dieper of serieuzer in te gaan op vragen over Benzema, die niet aan het startsignaal van de recente wedstrijden tegen Atlético Madrid, Juventus en Bayern München verscheen. Spaanse media verzekeren zondag dat de aanvaller alleen een basisplek tegen Leganés kreeg om aan zijn zelfvertrouwen te werken. Zidane stelde echter ook tal van spelers op die geen uitzicht op een basisplek hebben, waardoor het voor Benzema niet de makkelijkste wedstrijd was om zijn doelpuntentotaal uit te breiden.

Het is onduidelijk of Benzema in het weerzien met Bayern een basisplaats toebedeeld krijgt. “Er zijn geen problemen met Benzema. Hij doet het goed. Wellicht maken anderen zich zorgen, maar ik niet. Of hij dinsdag speelt? Dat weet ik nog niet. Ik heb nu nog geen idee wie gaat spelen. Het is de laatste wedstrijd voor de finale van de Champions League. Het is voor ons nu de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.”

Bezig met laden …